Kaas is geel

Kaas is geel! Dit komt door de caroteen in het gras dat de koe eet. In de winter eten ze kuilgras wat minder caroteen bevat. Daarom is de kaas in de winter minder geel. Om toch kaas met een min of meer constante kleur in de winkel te hebben liggen wordt aan de kaasmelk annatto toegevoegd. Annatto of anatto is een een natuurlijke kleurstof. Het is een specerij met een rode kleur en een uitgesproken pepersmaak. Kleurstoffen voor levensmiddelen hebben vaak een slechte reputatie maar dit geldt niet voor anatto. Sterker nog, omdat het boordevol carotenoïden zit is het gewoon een gezonde toevoeging.

Klik hier voor Annatto in de webshop.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s