Zeeuws bontje, een regionaal kwaliteitsproduct

In de Trouw van vandaag staat een interessant artikel van Herman Lelieveldt over trots, boeren en regionale producten. Eén van de genoemde producten, het Zeeuws bontje, is inderdaad een heerlijke aardappel. Herman neemt vast een voorproefje met de volgende lyrische omschrijving … “de unieke combinatie van dichte kleigrond en een mild zeeklimaat geven het Zeeuws bontje zijn ongeëvenaarde roodbonte schil en tamelijk geel knolvleesm, dat na het koken de proever een zalvend mondgevoel geeft”.

Ik ben het helemaal eens met Herman, laten we deze van  aardappel een regionaal kwaliteitsproduct maken!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s