Absint, Alsem

absinth.png

Artemisia absinthium, wormwood, Absinthalsem

  •  insectenwerend
  •  bestanddeel Vermouth en Absint
  •  mild hallucinogeen
  •  sierplant
  •  smaak verbetering zuur bier

absint is een prachtige zilverbladige en aromatische  plant die vroeger veel in Nederland voorkwam.

Absint werd in het begin van de 20e eeuw verboden in verband met de hallucinogene werking en neurotoxiciteit van het bestanddeel thujon. Tegenwoordig is absint weer toegestaan in de EU, maar de maximale concentratie van thujon in absint is wel wettelijk vastgelegd (25 maal lager dan voorheen).

Het bittere aftreksel van deze knoppen vormt een belangrijk bestanddeel van de dranken Vermout en Absint. De smaakstoffen die daarbij een rol spelen zijn absinthine en thujon.

Vroeger werd het toegevoegd aan bier als deze zurig van smaak was. De bittere plant verbeterde het bier dan behoorlijk. Of dit nog steeds wordt toegepast weet ik niet maar wellicht interessant om te proberen.

De geur van absint schrikt insecten af. Leg het gedroogde kruid op een schoteltje in de kamer, eventueel gemengd met salie en rozemarijn.

In de 19de eeuw werd absint gebruikt als hallucinerend middel, waardoor het jarenlang verboden was. Nu is alsem weer toegestaan en wordt het recreatief gebruikt als hallucinogeen en afrodisiacum. Week 40 gram alsem in een halve liter sterke drank en laat dit enige weken trekken. Consumeer niet meer dan een klein glaasje van deze absint om schadelijke bijwerkingen te voorkomen.

 

alsem.jpg €4,95 per 80 gram

 

Klik hier voor een overzicht van alle gezondheidskruiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s