De kiemtorens van Bavicchi, gegarandeerd eivrij

Ik liep vandaag door de biologische supermarkt en mijn oog viel op de gekiemde groenten. Volgens het etiket was het product vegetarisch, veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, soajavrij en pindavrij. Logisch lijkt me, voor een bakje radijskiemen. Het meest opvallend was de opdruk eivrij! Zou dat met de fipronil crisis te maken hebben? Zelf kiemgroenten kweken lijkt me veel makkelijker, je weet precies wat je er in stopt  en het is ook nog eens een keer super gezond. De kiembenodigdheden van Bavicchi zijn gegarandeerd ei- en fipronilvrij en erg makkelijk in gebruik. Onder de merknaam GEO leveren ze drie verschillende kiemapparaten die alle drie net even anders werken. Ik zet ze even op een rij.

GEO kiemtoren

Een praktisch en goedkope kiemtoren, gemaakt van stevig en voedselveilig kunststof. Geschikt voor alle zaden behalve zeer kleine zaden zoals alfalfa en klaver. De kiemtoren is makkelijk schoon te maken en licht van gewicht. Deze kiemtoren is op dit moment in de aanbieding, van €28,95 voor €18,95.

geo-plus-sprout-box-428137-en

 

GEO kiemzakje

Dit handige zakje van natuurlijk materiaal biedt de ideale donkere, vochtige omgeving voor het ontkiemen van linzen, granen en mungbonen (taugé). Sluit met 2 touwtjes en kan opgehangen worden om water te draineren. Vervaardigd van vlas en hennep en het zakje gaat jarenlang mee. De afmetingen zijn 25 x 17,5 cm.

geo-kiemzakje-sproutman

 

GEO terra kiemtoren

De kiemtoren GEO terra is een prachtige aardewerk product, gemaakt door Toscaanse steenbakkers. Je kunt de schalen op verschillende manieren plaatsen zodat je zowel in het donker als in het licht kunt kiemen. Deze kiemtoren is ook geschikt voor de wat kleinere zaden zoals Alfalfa, tuinkers en klaver. De afmetingen zijn 25 x 17 cm.

 

geo terra2

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s