Hoe maak je lekkere dikke yoghurt?

dde69-yoghurt1

Lekkere yoghurt maak je van melk en melkzuurbacteriën. Je stopt de bacteriën in de melk en bij de juiste temperatuur groeien ze als kool. Na een uur of 8 heb je heerlijke frisse yoghurt. Maar hoe maak je deze yoghurt nu net zo dik als bijvoorbeeld de Griekse of Bulgaarse yoghurt?

Na veel experimenteren is het me wel duidelijk geworden dat dit niet op een natuurlijke manier kan, er is een kunstgreep nodig in de vorm van een bindmiddel. De meeste bindmiddelen gaan pas aan het werk bij hoge temperaturen maar gelukkig zijn er ook een aantal die werken bij lage temperaturen, de zg koude bindmiddelen. Agar agar, gelatine en room zijn koude bindmiddelen. Ze werken goed, vooral agar agar is een sterk bindmiddel. Wil je een lekkere volle dikke yoghurt, gebruik dan room.

Naast deze bindmiddelen kun je de zelf gemaakte yoghurt ook ophangen in een doek. Het vocht druipt er uit en je houdt een lekkere dikke yoghurt over.

meer informatie:

yoghurtapparaat

yoghurtculturen

pectine

Succes!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s