Roomse kervel

 

 

 

De planken vullen zich met zaden, vandaag kwam onder andere de Roomse kervel binnen. De Roomse kervel is een heel andere plant dan de echte kervel en wordt ook anders toegepast in de keuken. Ik vermoed deze kervel Roomse kervel heet omdat de Romeinen een belangrijke rol hebben gespeeld bij de verspreiding.

Het is een Illustration_Myrrhis_odorata0.jpgoverblijvende plant die je het beste zelf kan zaaien. Of je steekt wat zaailingen uit bij een bevriende kweker. Stekken of scheuren van een moederplant werkt minder goed. De zaden zijn maar kort kiemkrachtig, niet bewaren de zaden maar direct in maart/april zaaien!

Volwassen planten zijn fors, ruim een meter hoog en hebben grote bladeren, de moeite waard om in de tuin te hebben.

Meer kruiden op levenvanhetland.nl/kruiden

Meer heirloom zaden op levenvanhetland.nl/groenterassen

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s