wanneer plant je knoflook (2)

Een vraag van een klant, “kun je nu nog knoflook poten?”. Nee, dat lukt nu niet meer. Knoflook poot je in het najaar, van half september tot eind november. Afhankelijk van de poottijd én het weer vormt de knoflook een mooi bosje groen waarmee hij de winter in gaat. Geen zorgen, knoflook kan uitstekend tegen vorst, zelfs strenge vorst! Waar de knoflook niet tegen kan is wateroverlast. Staat je perceel ’s winter regelmatig blank, poot de knoflook dan op ruggen (zoals je ook met aardappels doet) of maak een verhoogd plantbed.

Je kunt knoflook natuurlijk ook in het voorjaar poten maar het resultaat valt dan vaak tegen. De knoflook heeft echt de winter nodig, liefst met flink wat kou.

Later meer over knoflook en dan met name over de bemesting. Wil je een flinke knoflookbol oogsten dan is een juiste bemesting erg belangrijk.

Wil je meer lezen over de teelt van knoflook of vast pootgoed bestellen, kijk dan hier

Advertentie

2 gedachtes over “wanneer plant je knoflook (2)

  1. Goeie tip om de bemesting van de knoflook in de gaten te houden. Ik had ze dit jaar wat te weinig bemest, veel bollen geoogst, maar niet heel groot. Zelf wil ik graag (!) leven van het land, en reserveer een deel van mijn oogst om weer verder mee te kweken. Heb je een tip voor een geschikte soort voor (schrale) zandgrond?

    Like

  2. Een goede bemesting levert inderdaad flink grotere bollen op..! Red rezan, Inchelium red en Valverde zijn sterke groeiers, zeker ook geschikt voor schrale zandgrond. Vergeet niet flink wat compost te gebruiken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s