Harde en zachte nekken

Knoflook, Allium sativum, kun je onderverdelen in twee hoofdgroepen. De meest bekende is de Sativum groep. Over het algemeen zijn de rassen uit deze groep zeer productief met als belangrijkste kenmerk het ontbreken van een bloemstengel. Omdat de bloemstengel ontbreekt worden deze knofloken wel softnecks genoemd. De knoflook die je in de supermarkt tegen komt behoort tot deze groep. Vallalado, Valverde, Transylvanian zijn rassen uit deze groep.
De andere hoofdgroep is de Ophioscorodon groep. Deze knofloken vormen meestal wel een bloemstengel en worden daarom hardnecks genoemd omdat ze een stevige bloemstengel hebben. In deze groep vind je de meeste variatie in smaak!! Het aantal rassen in deze groep is erg groot, voorbeelden zijn German extra hardy, Purple glazer, Eden rose etc.

Meer over knoflook op

www.levenvanhetland.nl/knoflook.htm

en

www.levenvanhetland.nl/deteeltvanknoflook.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s