moedig vogeltje

Ik fietste eind van de middag naar het dorp en zag onderweg een Vlaamse gaai vliegen met iets in z’n bek. Hij werd aangevallen door een kleiner vogeltje en de gaai liet z’n buit vallen. Een verfromfaaid jong vogeltje tuimelde op het fietspad. Ik prees in stilte de moed van de vader- of moedervogel die zo z’n jong redde! Maar dat prijzen duurde maar een tel, uit m’n ooghoeken zag ik een kat uit de struiken springen en voor ik er erg in had greep hij het jonge vogeltje en ging er als een speer van door. De gaai ook maar de vader- of moedervogel bleef schreeuwend achter. Ik stond nog even met open mond te kijken en fietste toen maar door naar het dorp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s