Bloody butcher

Heftige naam voor een mooie maissoort. Deze soort wordt in ieder geval gekweekt sinds 1845 maar is waarschijnlijk al veel ouder. In een jong stadium kun je deze heerlijk zoete mais eten als als suikermais. Laat je de kolven rijp worden dan kun je de korrels malen tot maismeel. En wat doe je daar mee? Je kunt er, zeker als je het wat grof maalt met een schrootmolen, heerlijk maisbrood mee maken. Je bakt een dergelijk brood van een mengsel van tarwe en maismeel. Heb je geen schrootmolen, leen er dan eentje van iemand die als hobby zelf bier brouwt.
De Black aztec is ook zo’n schitterend gewas, de korrels zijn donker blauw-zwart van kleur. Deze soort eet je ook in een jong stadium als suikermais, zijn ze wat ouder dan kun je er meel van malen óf je gebruikt ze als siermais.
Tot slot de Rode pofmais. Deze is bij uitstek geschikt om te poffen.Eerst laat je de kolven goed drogen, bijvoorbeeld door ze als siermais neer te zetten/leggen, dan de maiskorrels er uit peuteren en tot slot poffen in een pan met een beetje olie. Zout én zoet erg lekker.

Het is nu te tijd om mais te zaaien. Doe dit direct ter plekke of zaai ze voor in een potje in de vensterbank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s