Drogen als bewaarmethode

Nog even en de zomerse overschotten aan groenten en fruit komen weer van de moestuin. Niet alles kun je lang bewaren en daarom wordt de diepvries gevuld of de overschotten worden ingemaakt. Er is echter nog een prima methode om deze rijkdom te bewaren, drogen!
Drogen heeft een aantal voordelen, zoals een goed behoud van de voedingswaarde en smaak. Ook hebben gedroogde producten een lange houdbaarheid en nemen de gedroogde waren weinig plek in. En last but not least, het energiegebruik van het droogproces valt reuze mee. En zijn de producten eenmaal gedroogd dan is er geen energie meer nodig, dit in tegenstelling tot invriezen. De vriezer moet aanblijven om je producten te bewaren.

Je kunt van alles drogen: groenten, kruiden, bloemen, zaden, vlees en vis. De droogtemperaturen variëren van 30 tot 70 °C. Fruit bijvoorbeeld wordt gedroogd op 70 °C en voor kruiden wordt 40 °C aanbevolen.

Voor het drogen van groenten en fruit kun je een droogtoestel gebruiken, zoals die van Stockli. Meer informatie over deze droogtoestellen vindt je hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s