tarwegras

Waarom tarwegras zo gezond is hoef ik je waarschijnlijk niet meer te vertellen, daar is al veel over geschreven. Waar niet zoveel over wordt geschreven is het kweken van tarwegras. In de eerste plaats heb je biologische tarwe nodig met een goede kiemkracht. Dit wordt ook wel tarwegraszaad genoemd. De biologische tarwe uit de winkel is vooral bedoeld om te bakken en koken en heeft onvoldoende kiemkracht.
Vervolgens moet er gezaaid worden. Ik zaai zelf het tarwegraszaad in de bovenste etage van de Geo kiemtoren (zie foto). de andere etages gebruik ik dan voor kiemzaden als rucola-kers, mosterd etc. Geef de zaden regelmatig water (toch wel 2 3 keer per dag) en al snel zal de tarwe gaan groeien. Als het tarwegras zo’n 10-15 cm hoog is kun je gaan oogsten..!
Knip het tarwegras kort boven de wortels af en pers het sap, met een tarwegrasmolen, uit de stengels. Gebruik bij voorkeur een handmolen, dan wordt het tarwegras langzaam geperst en blijven alle voedingsstoffen behouden.
Wil je het wat groter aanpakken, gebruik dan de kiemkist van Eschenfelder. Deze heeft een groter oppervlakte dan de Geo kiemtoren, 30 x 40 cm. Je kunt hem in z’n geheel inzaaien of in etappes zodat je regelmatig tarwegras kunt oogsten.

Meer informatie over tarwegraszaad en de verschillende kiembakken, vind je hier

Mocht je nog vragen hebben over de teelt van tarwegras, mail me gerust!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s