wandeling


Afgelopen dagen heb ik gewandeld in Westerwolde, een streek in het oosten van Groningen. Van Wedde, via Bourtange, naar Ter Apel. De Westerwoldse boeren waren druk met het bemesten van de weilanden. Er werd vooral veel gier geïnjecteerd in de weilanden maar zo hier en daar werd ook stalmest over de weilanden uitgereden.
Stalmest is ook een uitstekende meststof voor de moestuin. Kun je er aan komen, laat het dan eerst een jaartje composteren voor je het over de tuin verspreid. Per 100 vierkante meter gebruik je een halve kubieke meter, zo’n 7 kruiwagens.
Het vroege voorjaar, nu dus, is een goed moment om de stalmest over de tuin te verspreiden en onder te werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s