kwark zonder stremsel

Kwark kun je prima maken zonder stremsel, zo ontdekte één van mijn klanten bij de kaasbereiding. De melk wilde niet stremmen en omdat ze het zonde vond alles weg te gooien heeft ze de pan weggezet op de kast. Na 24 uur was de melk dik en zuur. Na uithangen in een doek bleef er heerlijke romige kwark over en de uitgetreden wei is naar de kalveren gegaan.
Het recept: meng 1 liter volle melk met 1% karnemelk en laat dit 24 uur staan bij kamertemperatuur. Het resultaat is een pan met dikke verzuurde melk. Stort het geheel in een kwarkzak of een kaasdoek en laat het een aantal uren uithangen. Het resultaat is een bak heerlijke kwark. Maak je de kwark van verse melk, pasteuriseer het dan wel van tevoren.
Bewaar de kwark goed afgesloten in de koelkast.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s