lekkere aardappels (slot), de Koopman’s blauwe

Koopman’s blauwe is een product van een aardappelkweker uit Bennekom, de heer Koopman. Deze aardappel staat sinds 1937 op de rassenlijst en wordt nog sporadisch gekweekt. De knollen zijn tamelijk klein, regelmatig van vorm met een gladde, iets blauwpaarse schil. Het vruchtvlees is geel. De plant is vatbaar voor phytophtora in het loof maar weinig vatbaar in de knol. Koopman’s blauwe rijpt vroeg af en is vooral geschikt voor kleigronden. Vergeet ik bijna de smaak…. het is een kruimige aardappel met geode smaak én kleur. Wordt de aardappel op zand gekweekt dan is de smaak een stuk minder goed. Interesse in dit ras, klik hier voor meer informatie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s