Dag van het Varken!


Vandaag naar de Dag van het Varken geweest waar het Bentheimer varken centraal stond. Een prachtig varken wat bijna uitgestorven was omdat hij, als trage groeier, de concurrentie met de moderne, snel groeiende varkensrassen niet aan kon. Laat je hem op z’n gemak groeien dan schijnt het een heerlijk varken te zijn!

Een gedachte over “Dag van het Varken!

  1. vergeet schijnt, het IS een lekker varken. Gewoon de smaak van varkensvlees toen ze mog zwijn heetten en veel plattelanders zelf een varkentje mestten voor de winterdagen. Lekker spekkig en mals en eigenlijk alleen in boerderijwinkels te koop. Zoals een varken hoort te smaken. Gek genoeg vandaag gehoord: de l en dan id en l heeft de dubbelbakjes dobbelsteentjes grote spek uit de handel genomen, ze waren te vet! Ja, van mager spek kan ik geen spekvet maken hoor.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s