Amish sugar snap


De Amish sugar snap is één van de lekkerste suikererwten. Vorig jaar had ik ze in mijn assortiment en ik kreeg van een aantal klanten enthousiaste reacties. Even leek er op dat deze erwt dit jaar niet leverbaar zou zijn, maar gelukkig, op de valreep is er toch nog wat binnen gekomen….!

De Amish sugar snap is een oude variëteit van de bekende suikererwt. Hij wordt al generaties lang geteeld door de Amish en is prima geschikt voor de teelt in Nederland. In tegenstelling tot peultjes oogst je deze suikererwt als de peul al wat gevuld is.

Je kunt ze zaaien van begin maart tot begin mei. Zaai ze diep genoeg, zo’n 21/2 cm, want vogels zijn er gek op. Zaai ze op een enkele rij, om de 8 cm drie erwten bij elkaar. Net als de blauwschokker wordt dit ook een hoge plant. Geef ze dan ook voldoende steun met gaas of rijshout.

Oogst de peultjes als ze enigszins gevuld zijn, zoals op de foto. En als je regelmatig plukt kun je lang door oogsten.

De Amish suikererwt gedijt goed, zoals de meeste groenten, op bemeste grond. Geef echter niet teveel stikstof want dan vormt de plant veel blad en weinig peultjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s