lekkere aardappels

Vorige week keek ik naar “de wilde keuken” van Wouter Klootwijk. Hij vertelde enthousiast hoe lekker verse aardappelen zijn. Ratte d’Ardeche, Roseval en Raja zijn heerlijke aardappels, vooral als je ze vers eet. Hoe kom je aan verse aardappelen? Niet bij de groenteboer maar uit je eigen tuin. Daar komen de meest verse aardappelen vandaan! Heb je geen tuin en wil je toch een keer genieten van je eigen oogst aardappelen, vul dan een emmer met potgrond en stop door een pootaardappel in. Zet de emmer op je balkon en oogst een aantal maanden later een maaltje aardappelen.

Nog een lekkere aardappel is het Waldgieltsje, een oud Fries ras. Het Waldgieltsje is een vrij kleine gele aardappel die het beste smaakt als je hem in de schil kookt. Je vindt hier meer informatie over deze en andere oude aardappelrassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s