knoflook en kwarkzakken
Oktober en november zijn dé maanden om knoflook te poten. Het kan ook in het voorjaar maar dan is de opbrengst een stuk minder. Een paar weken gelden bezocht ik de Eemlook, een kleinschalig en milieuvriendelijk bedrijf waar tientallen soorten knoflook worden vermeerder. Het poten was in volle gang zoals je op de foto’s kan zien!

Kwark is eenvoudig zelf te maken. Gebruik je verse melk, verwarm deze dan tot 90 ° C en laat ze afkoelen. Voeg 20 ml karnemelk of zuursel toe en laat de melk 3 uur staan. Voeg nu 2 druppels stremsel toe en laat het mengsel 24 uur staan. De melk is nu gestremd en kan gesneden worden met een mes of met een wrongelsnijder. Stort de wrongel of eigenlijk de kwark in de kwarkzak en laat het uitlekken.
In deze zak kan je ook hangop maken. Giet yoghurt of karnemelk in de kwarkzak en liet dit 24 uur uitlekken. De volgende avond heb je een lekker toetje. Op smulweb vindt je allerlei recepten voor hangop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s