Yofu en kefir

Yofu
Wist je dat je van sojamelk ook yoghurt kan maken? Yofu wordt deze soja-yoghurt genoemd en de bereiding is simpel. Als startcultuur gebruik je de Lactoferm bifiduscultuur. Giet er een liter sojamelk bij, goed mengen en zet mengsel een uur of 8 op een warm plekje. Wil je zeker zijn van de goede temperatuur, gebruik dan een yoghurtapparaat.

kefir
Kefir is een verfrissende en sprankelende melkdrank die je zelf kunt maken met kefirkorrels. Je doet de korrels in een liter melk of sojamelk , zet dit weg bij kamertemperatuur en 24 uur later is je kefirdrank klaar. Voor meer informatie kijk je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s